titloi

4/12/13

A1 ΠΑΟΚ: Σταύρος Νανάκος “Έχουν υπερβάλει εαυτόν”

Ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντική νίκη επί του Ικάρου με 42-41 έπειτα από τρίποντο της Νίκι Έιβερι στο φινάλε του αγώνα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σταύρος Νανάκος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη νίκη και τον περιπετειώδη τρόπο που ήρθε αλλά και για τις αλλαγές που περιμένει με την προσθήκη της Μιλένα Βουκίσεβιτς.



Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τη νίκη επί του Ικάρου

"Ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι. Εμείς είχαμε πρόβλημα με την ξένη μας που παρουσιάστηκε μέσα στην εβδομάδα και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το πλάνο στην τακτική που είχαμε για το παιχνίδι. Γενικά νομίζω ότι το θέλαμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Πιέσαμε στην άμυνα γιατί πιστεύαμε ότι θα μας βόλευε το χαμηλό σκορ, επιβάλλαμε το ρυθμό μας και με τη βοήθεια της τύχης στο τέλος κερδίσαμε. Είναι σημαντικό για εμένα ότι κερδίσαμε ουσιαστικά χωρίς να έχουμε ξένη".

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ

"Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες νίκες. Στα 4 από τα 7 παιχνίδια που έχουμε δώσει ο νικητής κρίθηκε στο καλάθι. Αρκετές Ελληνίδες παίκτριες έχουν υπερβάλει εαυτόν και αποδίδουν περισσότερο απ' ότι περιμέναμε, όμως είναι δύσκολο να πάρουν ρόλο πρωταγωνιστή. Με την αλλαγή της ξένης περιμένω ότι θα ανέβει η ποιότητα της ομάδας, καθώς την Μιλένα Βουκίσεβιτς την γνωρίζω από την συνεργασία που είχαμε στον Κρόνο".

Για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ

"Είμαι ευχαριστημένος από την συνεργασία μου με τον Ερασιτέχνη. Ο πρόεδρος κύριος Κατσαρής και τα μέλη κύριος Παπαδόπουλος και κύριος Αγγελίδης κάνουν τα μέγιστα για την σωστή λειτουργία του τμήματος. Μας παρέχουν ότι είναι αναγκαίο για το καλό της ομάδας".

Για τους στόχους που υπάρχουν

"Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος είχα πει ότι θέλουμε να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος για εμάς και για κάθε ομάδα. Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, καθώς όπως είναι τα ρόστερ των ομάδων ένας τραυματισμός μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Νομίζω ότι θα μπορούμε να έχουμε μία πιο καλή εικόνα στα τέλη του Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι το μέτρο των 10 ομάδων είναι θετικό γιατί έχει ανέβει η ποιότητα του πρωταθλήματος και βλέπουμε αρκετά καλά ποιοτικά παιχνίδια. Θα πρέπει να συγχαρώ τους τους υπεύθυνους που ασχολούνται με το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα γιατί κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση του αθλήματος".