titloi

15/3/15

ΕΛΛΗΝΙΚΟ :Λ. Τζόνσον: "Μόνο να βοηθήσω τις συμπαίκτριές μου!"

Μαχητική στο παρκέ, εργατική στην προπόνηση και χαμογελαστή με το σφύριγμα της λήξης, η Λυκέντρα Τζόνσον ήταν από τις παίκτριες που ξεχώρισαν στους ημιτελικούς του Final Four του Κυπέλλου Γυναικών.
Από σήμερα ετοιμάζεται, μαζί με τις συμπαίκτριές της για τον τελικό της διοργάνωσης με την ίδια διάθεση και αγάπη για το μπάσκετ, αλλά κυρίως για την ομάδα της.
"Είμαστε ενθουσιασμένες για την παρουσία σε έναν ακόμη τελικό, αλλά ο ημιτελικός ανήκει στο παρελθόν. Ο τελικός θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Θα είναι ένας δύσκολος και πολύ ανταγωνιστικός αγώνας και θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη και να φτάσουμε στον τίτλο".



Η Τζόνσον ήταν αυτή που μάζεψε τα περισσότερα ριμπάουντ στους ημιτελικούς (16) και συμπλήρωσε το καρέ των πρώτων σκόρερ με 15 πόντους, μαζί με τις Σταυρίδου, Χαλιβέρα και Ισκιόγλου που σημείωσαν από 17. Οι περισσότεροι στέκονται στο σκοράρισμα, όχι όμως και η σέντερ του Ελληνικού, η οποία θα έχει και πάλι δύσκολη δουλειά στη ρακέτα.
"Αυτό είναι που κάνω. Ριμπάουντ κοψίματα , κλεψίματα... Προσπαθώ να βοηθήσω τις συμπαίκτριές μου. Αυτός είναι ο σκοπός. Το σκοράρισμα είναι κάτι που έρχεται μετά για μένα. Θα είναι δύσκολα αύριο στον τελικό σε ότι αφορά τα ριμπάουντ. Θα γίνει μάχη, έχουν ψηλές παίκτριες που παίζουν επιθετικά, αλλά όλα θα φανούν στο παρκέ. Πάντα έτσι γίνεται. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Θα γίνει ένας καλός αγώνας".
Σε αντίθεση και πάλι με ότι οι περισσότεροι θα περίμεναν να απαντήσει, ή με το τι οι περισσότεροι θα απαντούσαν οι ίδιοι, όταν έρχεται η κουβέντα στο ένα σημείο που θα κρίνει την αναμέτρηση, η Τζόνσον παραμένει συνεπής στη δική της φιλοσοφία και στρέφεται στην άμυνα.


"Σίγουρα η άμυνα. Η άμυνα στο ένας εναντίον ενός και στις δύο πλευρές είναι που θα κρίνει τον αγώνα πιστεύω. Πιστεύω ότι είμαστε και οι δύο καλές ομάδες, ότι και οι δύο μπορούν να τρέξουν, οπότε όποια ελέγξει το ρυθμό περισσότερο, αυτή και θα κερδίσει τον αγώνα και τον τίτλο".