titloi

14/11/14

Α2 Νότου : Τσουκαλά: «Δουλεύουμε πάρα πολύ σαν ομάδα»

Πολύ καλό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών έχει πραγματοποιήσει η νεοφώτιστη στην κατηγορία Δάφνη Αγίου Δημητρίου και βρίσκεται στην κορυφή. 
Μια από τις πιο έμπειρες αθλήτριες της ομάδας, η Δήμητρα Τσουκαλά μιλάει για τη φετινή πορεία της Δάφνης, η οποία στηρίζεται στη δουλειά μέσα στο παρκέ. Η άνοδος στην Α1 κατηγορία δεν είναι ο στόχος που είχε τεθεί στην αρχή της σεζόν και άπαντες κοιτάνε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.



Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου έχει κάνει μια καλή πορεία με πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ήταν κάτι που είχατε θέσει ως στόχο;
 «Ξεκινώντας το πρωτάθλημα βασικός στόχος, ως νεοφώτιστη ομάδα που είμαστε, ήταν η παραμονή στην κατηγορία.  Είναι, ωστόσο, πολύ ευχάριστο που έχουμε μια τόσο καλή πορεία μέχρι στιγμής. Δουλεύουμε πολύ σαν ομάδα με τον προπονητή και το γυμναστή μας και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο μας».
Περνάει από το μυαλό σας η άνοδος στην Α1 Γυναικών;
«Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και μόνο την αγωνιστική που έρχεται. Δεν θέλουμε να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Στόχος μας να κερδίζουμε κάθε ματς και να δουλεύουμε πολύ».
 Είστε αρκετές έμπειρες παίκτριες στην ομάδα και ένα προπονητής με θητεία χρόνων στην Α1. Βοηθάει αυτό;
«Σίγουρα βοηθάει πάρα πολύ… Έχω συνεργαστεί με κάποιες παίκτριες από την ομάδα στο παρελθόν και τον κ. Μπουμπού τον είχα προπονητή στο Παλαιό Φάληρο.  Με τη Μανώλη ήμασταν μαζί στο Ελληνικό και στον Αστέρα Εξαρχείων και συνεργαζόμαστε  καλά στο γήπεδο. Μάλιστα θεωρώ ότι η Μανώλη είναι η ηγέτης της ομάδας μας, ενώ πέρυσι είχε καταλυτικό ρόλο στην άνοδο στην κατηγορία».
Επόμενο παιχνίδι για τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου είναι αυτό με τον Πανιώνιο. Πάτε για την έκτη σας νίκη;
 «Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για το ματς. Θα είναι πολύ δύσκολο για μας διότι έχουμε πολλούς τραυματισμούς σε βασικές παίκτριες. Η Μαρία Τετενέ, η Φλωρα Ζεβαχιργιάν και η Ελεονόρα Μαγιντόμπε θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση. Είναι ένα ματς, όμως, που το θέλουμε πάρα πολύ».
 Ο Άγιος Δημήτριος έχει δύο ομάδες στην κορυφή της Α2 Γυναικών. Πως είναι ο συναγωνισμός με την άλλη ομάδα της περιοχής;
 «Πέρυσι αγωνίστηκα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και φέτος είμαι στην Δάφνη. ‘Έχω ζήσει, λοιπόν, και τα δύο σωματεία και δεν υπάρχει κάποια μεταξύ τους διαμάχη. Και οι δύο θέλουμε να πάμε καλά στο Πρωτάθλημα. Αν φτάσουμε ως στο τέλος να διεκδικούμε την άνοδο ας πάρει  ο καλύτερος το εισιτήριο για την Α1.  Είναι ωραίο, πάντως, να υπάρχει αυτός ο συναγωνισμός. Μόνο καλό κάνει στην περιοχή. Θα έρθουν και περισσότερα κορίτσια στο γήπεδο». 

http://www.basket.gr/