titloi

15/7/14

Βελισσαράκος : "Πέσαμε με αξιοπρέπεια και τα δώσαμε όλα ..."

Η Εθνική νέων γυναικών επέστρεψε από την Ιταλία και το Ούντινε και ο ομοσπονδιακός Γιώργος Βελισσαράκος μίλησε στην ιστοσελίδα www.sportshero.gr/basket και κάνει τον απολογισμό που σίγουρα δεν είναι και ευχάριστος.Ο χαλκιδαίος τεχνικός δεν κρύβεται ούτε μεταθέτει ευθύνες , είναι ντόμπρος και λέει αυτό που αισθάνεται :  "Ξέραμε που πηγαίναμε , οι στόχοι μας ήταν συγκεκριμένοι . Τι θα συναντήσουμε ,  ότι μπορεί και να μην κάνουμε νίκη αφού οι ελλείψεις ήταν πολλές και οι μάχες συχνά άνισες  . Οι δύο από τρεις ομάδες του ομίλου Γαλλία και Ισπανία έπαιξαν τελικό και η Λετονία βγήκε 5η. Έγινε πολύ δυνατό το παιχνίδι , πιο physical  ,οι ευρωπαϊκές ομάδες δουλεύουν σκληρά αλλά όπως προείπα , υστερούσαμε στα κορμιά και μοιραία δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε .Αλλά εξ αρχής είπαμε ότι θα διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια ότι καλύτερο .



Για μένα παίξαμε παραπάνω από όσο μπορούσαμε. Κάποιες δεν είχαν παίξει καν με τις ομάδες τους . Χωρίς βοήθεια από άλλες μικρότερες διεθνείς , με απουσίες λόγω πανεπιστημιακών υποχρεώσεων  και με  κάποιες που είχαν ελάχιστη συμμετοχή στα πρωταθλήματα με τις ομάδες τους . Στενοχωρήθηκα για τον υποβιβασμό αλλά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι κάναμε ότι μπορούσαμε. Είμαι υπερήφανος γιατί τα παιδιά ξεπέρασαν τα όρια και πέσαμε με αξιοπρέπεια . Ίσως και να μην αξίζαμε περισσότερα . Κόντρα στις πιθανότητες που μας είχαν καταδικασμένους , πήγαμε  να κλέψουμε κάποια ματς , να κερδίσουμε ένα στοίχημα που βάλαμε με τους εαυτούς μας .Ανεβήκαμε επίπεδο αλλά όπως είδαμε αυτό δεν έφτανε.  



Πέρα από τα σωματικά και αθλητικά προσόντα που υστερούσαμε , μας έλειψε και η ρέντα , η τύχη . Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε πάντως είναι το σκοράρισμα και εκεί υστερήσαμε απελπιστικά  . Δεν είμασταν εύκολος αντίπαλος , αλλά στην επίθεση δεν βρήκαμε λύσεις . Δεν μπορούσαμε να παίξουμε περισσότερο,  είμαστε μακριά είναι η αλήθεια . Στο φινάλε σε πολλά ματς  έγιναν οι διαφορές αφού ως τότε αντέχαμε. Κουράστηκαν οι δύο κοπέλες που ξεχώριζαν Σταμολάμπρου και Τάρλα αλλά όλες οι ομάδες είχαν εστιάσει πάνω τους  ,μεγάλο  ροτέϊσον δεν μπορούσαμε να κάνουμε και δεν βρήκαμε λύσεις . Δεν είμαι του μα και της δικαιολογίας αλλά είναι αλήθεια δυστυχώς . Πάντως κλείνω με μια άποψη που δεν αλλάζει . 

Είμαι υπερήφανος για τα κορίτσια στο Ούντινε όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα αφού τα έδωσαν όλα . Τους εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και να δουλέψουν σκληρά για να γίνουν καλύτερες . Ας μας γίνουν μάθημα οι άτυχες στιγμές στο Ούντινε."  


Πηγή : http://www.sportshero.gr/basket