titloi

13/7/14

Εθνική Νέων Γυναικών: Τουρκία – Ελλάδα 50-39

Η εθνική Νέων Γυναικών δεν μπόρεσε να πετύχει το στόχο της απέναντι στην Τουρκία στο ματς για τις θέσεις 9-16 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ούντινε της Ιταλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 50-39 και πλέον θέλει δύο νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια που ακολουθούν για να μείνει στην Α’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τουρκία – Ελλάδα 50-39


Δεκάλεπτα: 12-9, 22-12, 28-26, 50-39

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ούτσα, Ντογκάν 2, Ακμπάς 3, Κουκσάλ 7, Ατάς 3, Μπίλγκιτς 10, Σεζέρ 2, Κόμπα, Εμιρτεκίν 4, Κοκλάρ 6, Σενγιουρέκ 13 .

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμολάμπρου 16(2), Εμμανουηλίδου, Καλομιτσίνη 3(1), Πριόνα 6(1), Τάρλα 12 (12 ριμπ.), Κυρατζή, Ιωαννίδου 2, Φάρου, Αγελλίδου, Τσελεμπή.

Βελισσαράκος: «Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βελισσαράκος δήλωσε: «Αδιαφιλονίκητο φαβορί στον αγώνα ήταν η Τουρκία και όλοι περίμεναν μάλιστα ότι θα ήταν και στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Εμείς κάθε μέρα προσπαθούμε να υπερβάλουμε εαυτούς. Οι αποστάσεις με τις υπόλοιπες ομάδες είναι μεγάλες. Έχουμε ένα πρόβλημα στην επίθεση. Σκοράρουμε δύσκολα, αν και τα περισσότερα σουτ που κάνουμε είναι αμαρκάριστα. Προσπαθούμε στην άμυνα και στο σημερινό ματς υπήρξε μεγάλη προσπάθεια από τα κορίτσια. Δεχτήκαμε καλάθια, όμως, από προσωπικά λάθη. Έχουμε δύο ματς ακόμα που θα τα πολεμήσουμε μέχρι τέλους…».

Αντίπαλος  για την εθνική Νέων Γυναικών
θα είναι το Βέλγιο που ηττήθηκε με 56-44 από την Τσεχία. Για να έχει ελπίδες η
Ελλάδα να παραμείνει στην Α’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χρειάζεται
μόνο νίκη.