titloi

31/3/13

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ : ΛΕΙΒΑΔΗΣ-ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ-ΣΠΑΝΙΔΟΥ-ΔΑΓΛΑΣ-ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΑ-ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΛΕΤΖΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ 

Γιώργος Λειβάδης (προπονητής Αθηναϊκού): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Έπαιξε καλύτερα και πιο παθιασμένα από εμάς, είχε πάρα πολύ υπομονή και δίκαια πήρε τη νίκη. Εμείς δεν παίξαμε καλά. Είχαμε πολύ άγχος και χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Μόνο η Ντεσρός μας πήρε δώδεκα επιθετικά εκ των οποίων τα 11 ήταν καλάθι. Δεν παίζουμε πολύ στο λόου ποστ γιατί δεν έχουμε καθαρό πεντάρι με εξαίρεση την Ισκιογλου. Παίξαμε χωρίς ξένη, αλλά χωρίς ξένη είχαμε παίξει και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος και είχαμε κερδίσει. Το άγχος και το ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι ήταν τα αίτια της ήττας, ενώ επηρέασε και το ότι δεν έχουμε καθαρό 5άρι».



Ευριπίδης Μελετιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Τώρα που το σκέφτομαι και αφού έχουν περάσει περίπου 20 λεπτά, αν παίζαμε αύριο με τον Αθηναϊκό, το ίδιο θα έλεγα... ότι είναι το φαβορί. Ήταν εξ αρχής το μεγάλο φαβορί και ίσως αυτό να του δημιούργησε περισσότερο άγχος. Είχα πει στις παίκτριές μου πως ακόμη και με είκοσι πόντους να χάσουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Οτι από αυτό το παιχνίδι θα είχαμε μόνο κέρδος. Είχαμε διάρκεια και δεν παρασυρθήκαμε όταν ο Αθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με τρεις πόντους. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και πλέον κοιτάμε την επόμενη μέρα. Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία ΠΑΟΚ, οπότε χωρίς άγχος θα αντιμετωπίσουμε και τον επόμενο αντίπαλο. Είχα πει πριν το τζάμπολ της διοργάνωσης ότι θέλω να απορροφήσω την κάθε στιγμή και αυτό κάνω... Το ζω. Ολα τα μπράβο και τα συγχαρητήρια αξίζουν στα κορίτσια. Αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες και όχι το τεχνικό τιμ. Ζητώ συγγνώμη από τον φίλο μου τον Λειβάδη γιατί καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να χάνεις από μια μικρότερη ομάδα, όμως η ζωή συνεχίζεται. Του εύχομαι ότι καλύτερο στην συνέχεια. Οτι καλύτερο για το μεγαθήριο που λέγεται Αθηναϊκός. Θα ήθελα τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω δει τον Πρωτέα, αλλά έχω ακούσει ότι αν έπαιζε στην Α1 θα ήταν σίγουρα στην πρώτη 5άδα. θα ήθελα τον Παναθηναϊκό για λόγους πρεστίζ αλλά και για να μην παίξουμε με άγχος. Ολη αυτή η χρονιά είναι ένα όνειρο για τον ΠΑΟΚ.


Σταυρούλα Σπανίδου (παίκτρια ΠΑΟΚ): Συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενες για την πρόκρισή μας στον τελικό στην πρώτη μας συμμετοχή στο φάιναλ φορ. Εχουμε καιρό να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τον τελικό, όπου θα παλέψουμε για το καλύτερο.



Αλέκος Δάγλας (προπονητής Πρωτέα): Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια για την εμφάνιση που έκαναν. Κάναμε πραγματικά μια μεγάλη εμφάνιση. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και τα καταφέραμε. Αυτό ήταν το κλειδί. Τη νίκη μας την έδωσε αυτή ακριβώς η πίστη. Πάμε πλέον σε έναν τελικό με τον ΠΑΟΚ και θέλουμε να ειμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν.


Γιασεμή Σαμαντούρα (προπονήτρια Παναθηναϊκού): Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ξεκινήσαμε τη σεζόν για να πάρουμε ούτε Κύπελλο, ούτε πρωτάθλημα. Αυτό προέκυψε στην πορεία. Έχουμε ξαναπεί, αυτό που κάνουμε είναι ότι δουλεύουμε σε βάθος χρόνου ώστε την επόμενη πενταετία ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται ψηλά και να κάνει πρωταθλητισμό. Όσον αφορά την Ντελβα αγωνίστηκε με ένεση αφού τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο Πρωτέας έπαιξε πολύ καλά και συγχαρητήρια. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Τα παιδιά και το έχω ξαναπεί στις δηλώσεις, πρέπει να ξεπεράσουν και να ξεπεράσουμε μαζί την αντικειμενική απειρία των αθλητριών μας. Τότε θα πάμε μπροστά. Εκτός από την Τούλα, οι άλλες όλες είναι μικρές σε ηλικία αθλήτριες»



Βάσω Δασκαλοπούλου (παίκτρια Πρωτέα): Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για τον Πρωτέα. Θεωρώ ότι το ματς κρίθηκε στο ποια ομάδα το ήθελε περισσότερο. Επίσης, κλείσαμε τα ατού του αντιπάλου μας, τις Καλέντζου και Ντέλβα. Το θέλαμε, το πιστέψαμε και για αυτό ήρθαμε στο φάιναλ φορ. Δεν χρειάζεται άγχος. Πάμε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για να τα δώσουμε όλα. Ευχαριστούμε τον κόουτς για το σκάουτινγκ. Επίσης, ευχαριστώ τον κόσμο του Πρωτέα. Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Προχωράμε. 


Τούλα Καλέντζου (παίκτρια Παναθηναϊκού): Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο Φάιναλ 4 και αυτό το πιστεύω ακράδαντα. Δεν ήμασταν καλές στο ματς. Δεν υποτιμήσαμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο, είχαμε προετοιμαστεί πολύ, ασχοληθήκαμε με τον αντίπαλο όπως θα ασχολούμασταν με κάθε αντίπαλο. Δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα. Η Ντέλβα είχε πρόβλημα και αγωνίστηκε με ένεση, έκανε τεράστια προσπάθεια. Για κάποια πράγματα όμως θλίβομαι πραγματικά. Σίγουρα υπάρχει πικρία αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα πέρυσι πήγε να σωθεί, υπήρχε πίεση λόγω του ονόματος ενώ το ρόστερ της ομάδας που αποτελείται από νεαρές αθλήτριες, οι οποίες δεν είχαν την εμπειρία να ανταπεξέλθουν σε τέτοια πίεση. Ίσως είναι και ένα μάθημα για όλους μας μικρούς μεγάλους. Χάθηκε ένας στόχος. Συνεχίζουμε. Θα συγκεντρωθούμε, θα ανασυνταχθούμε και θα μπούμε στα πλέι οφ. Το Κύπελλο είναι ένα θεσμός που κρύβει εκπλήξεις. Συγχαρητήρια στις δυο ομάδες που πέρασαν στον τελικό.