titloi

30/3/13

Τι δήλωσαν προπονητές και αρχηγοί στη συνέντευξη τύπου του Κυπέλλου


Ο Βόλος είναι πανέτοιμος να φιλοξενήσει το 14ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών και οι τέσσερις φιναλίστ είναι έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, όχι μόνο για... χάρη του βαρύτιμου τροπαίου, αλλά και του μπάσκετ, το οποίο άπαντες εύχονται να είναι τελικά ο μεγάλος νικητής!

(φωτοερπορταζ από το www.goalpost.gr του Βόλου)
Η ομοσπονδία σε απόλυτη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η συγκεκριμένη διοργάνωση να αποτελέσει μια ξεχωριστή γιορτή για το άθλημα, μακριά από ακρότητες και παρατράγουδα...

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου. Αρχικά το λόγο πήρε ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Αριστείδης Γολέμης. Θέλουμε να κάνουμε μια γιορτή και ο κόσμος έτσι πρέπει να το εκλάβει. Πιστεύω ότι θα είναι μία ωραία εκδήλωση και η πιο σοβαρή που γίνεται στο γυναικείο μπάσκετ. Εύχομαι να γίνει μια πραγματική γιορτή και ο αγώνας να διεξαχθεί μέσα σε φίλαθλο πνεύμα. Εμείς από την πλευρά μας, υποσχόμαστε για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον.


Είναι το 14ο Final Four. Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης του γυναικείου μπάσκετ και θεωρούμε ότι ο Βόλος αποτελεί μια νέα αφετηρία, δήλωσε στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και πρόσθεσε: Το μόνο που θέλω να ζητήσω από τις ομάδες είναι να ελέγξουν τους φιλάθλους τους. Δεν χρειάζεται να γίνουν, όσα έγιναν στον τελικό των ανδρών. Ευχαριστώ την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους χορηγούς. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, με το άθλημα να είναι ο μεγάλος νικητής. Το Κύπελλο μπορεί να καταλήξει στον καλύτερο ίσως και στον πιο τυχερό.

Το παρών στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Γιώργος Καλτσόγιαννης και ο αντιδήμαρχος Βόλου, Νίκος Μαυρόπουλος. Είναι μεγάλη μας χαρά που η περιφέρεια Θεσσαλίας συμβάλει στην ανάπτυξη του Αθλητισμού. Συγχαίρω τους φορείς και τους παράγοντας για την διοργάνωση του Final Four. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, είπε ο κ.Καλτσόγιαννης, ενώ ο κ. Μαυρόπουλος, τόνισε: Ο Δήμος Βόλου είναι μια αθλητικούπολη και αναλαμβάνουμε πάντα μεγάλες διοργανώσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

Οι δηλώσεις των προπονητών...

Γιασεμή Σαμαντούρα (Παναθηναϊκός): 
«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους φορείς του Βόλου και την Ομοσπονδία που συνέχεια και στοχευμένα βοηθάει για την προβολή του γυναικείου μπάσκετ. Επίσης, θέλω να την συγχαρώ για την επιλογή της να γίνει το Final Four σε μια επαρχιακή και όμορφη πόλη, όπως ο Βόλος. Λαμβάνουν μέρος πολύ δυνατές ομάδες. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον ένα στόχο μας να είμαστε στο Final Four. Θέλουμε να παίξουμε πολύ ωραίο μπάσκετ και σε κάθε ματς θα προσπαθούμε για τη νίκη. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».

Αλέκος Δάγλας (Πρωτέας Βούλας)
: Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Είναι πολύ όμορφο που το Final Four διεξάγεται στον Βόλο. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα τα παρακολουθήσει, γιατί πάνω από όλα είναι γιορτή. Κάποιος θα κερδίσει. Πρωταρχικό στόχος του Πρωτέα ήταν η επιστροφή στην Α1 και το Final Four προέκυψε στην πορεία. Είναι μια μεγάλη τιμή για εμάς. Πιστεύω και αισθάνομαι σίγουρος ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα παίξουμε καλό μπάσκετ. Στόχος μας είναι να προβάλουμε τα νέα παιδιά. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο. Όμως, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος. Για σαράντα λεπτά είμαστε αντίπαλοι και μετά τον αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί.

Γιώργος Λειβάδης (Αθηναϊκός): 
Ευχαριστούμε την ΕΟΚ και την επιτροπή πρωταθλήματος. Θέλουμε να νιώθουμε κοντά μας την ΕΟΚ, όπως θέλουμε να δούμε και πολύ κόσμο στο γήπεδο. Είναι η δεύτερη παρουσία μου σε Final Four. Όλοι λένε ότι είμαστε το φαβορί στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά για να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό θα πρέπει να παλέψουμε γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Βέβαια και ο Αθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίες παίκτριες όπως η Λυμουρα που κάθεται δίπλα μου. Εύχομαι να παιχτεί καλό μπάσκετ.

Ευριπίδης Μελετιάδης (ΠΑΟΚ): Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το γυναικείο μπάσκετ. Είναι η πρώτη μου φορά σε Final Four και θέλω να απορροφήσω την κάθε στιγμή. Θέλω να το ζήσω. Χαίρομαι που υπάρχουν δίπλα μου καταξιωμένοι προπονητές, οι καλύτερες ομάδες, οι καλύτερες παίκτριες και είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι δίπλα τους. Συνήθως οι προπονητές λένε ότι σε κάθε Final Four όλες οι ομάδες έχουν 25% πιθανότητες. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θεωρώ ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο μεταξύ μας ματς. Ο Αθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, ένα μεγαθήριο, μια δυναστεία στον ελληνικό αθλητισμό και εμείς θέλουμε να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε. Ήρθαμε για να παλέψουμε.

Οι αρχηγοί των ομάδων...


Μαρία Αυτζή (ΠΑΟΚ): Δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Θα είναι μια ωραία εμπειρία για εμάς. Ως ομάδα είμαστε έτοιμες. Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι ο Αθηναϊκός, μια ομάδα που μας έχει κάνει υπερήφανους. Εμείς ελπίζουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί . Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Λολίτα Λυμούρα (Αθηναϊκός): 
Είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ και θα είμαστε πιο χαρούμενες αν κατακτήσουμε το Κύπελλο. Παίζουμε με τον ΠΑΟΚ που έχει καλές παίκτριες και καλό προπονητή. Πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε το φαβορί. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Ευχαριστούμε την ΕΟΚ που είναι δίπλα μας.

Δήμητρα Μπαρμπερίδου (Πρωτέας Βούλας): 
Πριν δύο χρόνια ο Πρωτέας Βούλας βρέθηκε στον τελικό. Πέρυσι έχασε στον πόντο την πρόκριση στο Final Four και φέτος είμαστε ξανά στην 4αδα του Κυπέλλου. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή και τις παίκτριες. Δεν βρισκόμαστε τυχαία εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια αξιόλογη ομάδα και στο αυριανό ματς πάμε για το καλύτερο που μπορούμε. Πιστεύω στην ομάδα μου και στο προπονητικό τιμ και ότι ο Αλέκος Δάγλας θα βγάλει κάποιο άσσο από το μανίκι του.

Έλενα Βλάνη (Παναθηναϊκός): Είμαι πολύ χαρούμενη που για δεύτερη συνεχή χρόνια είμαι στο Final Four με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ευχαριστούμε τον Βόλο και την ΕΟΚ που μας στηρίζουν. Ελπίζουμε ο κόσμος του Βόλου να απολύσει ένα ωραίο θέαμα και να κερδίσει ο καλύτερος.