titloi

19/12/15

Οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών

Τα εισιτήρια για το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου γυναικών τσεκάρουν σήμερα και την Κυριακή οκτώ ομάδες με την διεξαγωγή των προημιτελικών της διοργάνωσης.
Όλες είναι πανέτοιμες για τις νοκ άουτ μάχες τους, καθώς δεν θέλουν να χάσουν το μεγάλο ραντεβού το διάστημα 18-20 Μαρτίου 2016.


Ιπποκράτης Κω-ΠΑΟΚ
Η αρχή γίνεται σήμερα από την Κω όπου ο τοπικός Ιπποκράτης φιλοξενεί (14.00) τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με την αναμέτρηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα.   
Ο προπονητής του Ιπποκράτη, Γιάννης Παπούλης, ανέφερε: «Είναι μέσα στους στόχους μας το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο θα είναι διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος. Θα παρουσιαστούμε με εντελώς άλλο αγωνιστικό πρόσωπο. Είχαμε ζήσει την εμπειρία του κυπέλλου πριν από δύο χρόνια και θέλουμε να το ξαναζήσουμε. Είναι τιμή μας να βρεθούμε στο Φάιναλ Φορ και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση».
Με τη σειρά του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βασίλης Μασλαρινός, είπε για την αυριανή κόντρα.  «Ο Ιπποκράτης έχει αλλάξει την ξένη του και έχει βρει ρυθμό. Δεν θα είναι το ίδιο παιχνίδι με αυτό που έγινε την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο αντίπαλός μας έχει δύσκολη έδρα, με κόσμο και για να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και  πειθαρχημένοι στην τακτική που ακολουθήσουμε».
Ολυμπιακός-Πρωτέας Βούλας
Η συνέχεια στα προημιτελικά δίνεται την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου με τρία ακόμα παιχνίδια.  Η αρχή γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας (14.30) όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας.
«Περιμένω ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι και δεν θα έχει καμιά σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια νοκ άουτ αναμέτρηση σε μια χρονική περίοδο που ο Πρωτέας παίζει καλά. Η ομάδα μου θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένη, ώστε να περάσουμε στο Φάιναλ Φορ που είναι ένας από τους φετινούς μας», ήταν τα λόγια της προπονήτριας του Ολυμπιακού Ελένης Καπογιάννη.
Από την άλλη, ο Γιάννης Κτιστάκης, τεχνικός του Πρωτέα Βούλας επισήμανε. «Θεωρώ ότι είναι ο Ολυμπιακός το φαβορί. Είναι μια πολύ σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα ,με γεμάτο  ρόστερ και με σταθερότητα στον Α’ γύρο. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί. Στο ματς του πρωταθλήματος το παλέψαμε και ανάλογη εικόνα θέλουμε να παρουσιάσουμε και την Κυριακή».
Αγ. Παρασκευή-Παναθηναϊκός
Στις 17.00 θα ακολουθήσει στο Κοντόπευκο η αναμέτρηση της Αγίας Παρασκευής, της μοναδικής εκπροσώπου της Α2 κατηγορίας, με τον Παναθηναϊκό.
Ο προπονητής των γηπεδούχων, Πέτρος Αναγνωστόπουλος, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι γιορτή. «Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε φτάσει στους οχτώ του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Είμαστε η μοναδική ομάδα από την Α2 που βρίσκεται στους προημιτελικούς. Είναι πολύ δύσκολος αγώνας για εμάς, αντιμετωπίζουμε μια ομάδα της Α1 που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται το φαβορί της αναμέτρησης. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, αλλά για εμάς ο αγώνας αυτός θα είναι γιορτή και έτσι θα το δούμε. Θα προσπαθήσουμε, εννοείται, να είμαστε ανταγωνιστικοί όσο μας επιτρέψει και η απόδοση του Παναθηναϊκού, ώστε ο κόσμος που θα έρθει να δει ένα ωραίο παιχνίδι. Γνωρίζουμε πως η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, όμως θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε κάποια πράγματα, να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια, ώστε η διαφορά αυτή κάπως να καλυφθεί. Συνολικά, ο σύλλογος πάντως βλέπει την αναμέτρηση αυτή ως γιορτή και ως μια διαφήμιση για το γυναικείο τμήμα και το γυναικείο μπάσκετ».
Μιλώντας για τον αγώνας ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Πέτρος Πρέκας, σημείωσε. «Το Κύπελλο είναι ένας στόχος της ομάδας και ο αγώνας είναι από μόνος του σημαντικός γιατί είναι νοκ άουτ. Εμείς θέλουμε  τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να παίζει στην Α2 αλλά αυτό εμάς δεν πρέπει να μας παραπλανήσει γιατί είναι μια οργανωμένη ομάδα και στο παρελθόν έχουμε κακή εμπειρία από τέτοιους είδους παιχνίδια. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι και με ενέργεια για να πετύχουμε το στόχο μας».
Τερψιθέα-Αθηναϊκός
Το τελευταίο παιχνίδι των προημιτελικών διεξάγεται επίσης στις 17.00 όπου η Τερψιθέα στο ΔΑΚ Γλυφάδας υποδέχεται τον Αθηναϊκό.
«Ο στόχος της χρονιάς για μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αν όμως προκριθούμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Φάιναλ Φορ θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Θέλουμε να χαρούμε το παιχνίδι και αν έρθει η πρόκριση είναι καλοδεχούμενη», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Τερψιθέας, Στέφανος Παπασπυριδάκος.
Ο Καλογερόπουλος Γαβρίλος από την άλλη σχολίασε: «Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες. Θα παίξουν για ένα θεσμό που είναι πολύ σημαντικός και ιδιαίτερος. Πιστεύω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει. Εμείς προετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση και πιστεύω ότι την Κυριακή θα ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση».
Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Γυναικών έχει ως εξής:
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
Κω 14.00 Ιπποκράτης-ΠΑΟΚ Γρίβα-Γιακείμη
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
ΔΑΚ Γλυφάδας 14.30 Ολυμπιακός-Πρωτέας Βούλας Ζακεστίδης-Μηλαπίδης (Μουζάκης Στ.)
Κοντόπευκου 17.00 Αγ. Παρασκευή-Παναθηναϊκός Μπούκας-Ορφανός Ιορ. (Γολεγού)
ΔΑΚ Γλυφάδας 17.00 Τερψιθέα-Αθηναϊκός Παυλόπουλος-Τσαχάκης (Τζουβάρας)