titloi

16/10/15

Σ.Σπανίδου: «Στόχος μας η τετράδα»

Μια από τις σταθερές «αξίες» του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών είναι ο ΠΑΟΚ όπου και φέτος έχει αρκετές φιλοδοξίες.
 Είναι ενισχυμένος, στοχεύει σε μια καλή πορεία, ενώ ξεκίνησε και ιδανικά το πρωτάθλημα με νίκη επί του Ιπποκράτη. Η αρχηγός του ΠΑΟΚ Σταυρούλα Σπανίδου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και έθεσε ως στόχο για την ομάδα της μια θέση μέσα στην πρώτη τετράδα.


Στην πρεμιέρα είχατε μια εκτός έδρας νίκη επί του Ιπποκράτη. Ποιες είναι οι φετινές φιλοδοξίες της ομάδας σου;
«Πήραμε αυτό που θέλαμε μέσα σε μια δύσκολη έδρα, αν και ο Ιπποκράτης πιστεύω ότι είναι αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι. Πετύχαμε έτσι την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να καταφέρουμε να μπούμε στην τετράδα, αν και ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και όλοι στην ομάδα θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο».
Επόμενος αντίπαλος σας θα είναι την Κυριακή η Τερψιθέα στη Θεσσαλονίκη. Τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα σου για να πετύχει το στόχο της;
«Θα είναι ο πρώτος αγώνας στην έδρα μας για τη φετινή σεζόν. Έχουμε δουλέψει από την αρχή της εβδομάδας γι’ αυτό το ματς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες όσο περισσότερο γίνεται  για να πάρουμε  τη νίκη. Δεν έχει σημασία που η Τερψιθέα έχασε στην έδρα της στην πρεμιέρα από τον Αθηναϊκό. Κανένα παιχνίδι δεν είναι ίδιο και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι καλό».
Στο πρωτάθλημα φέτος αγωνίζονται δύο ξένες. Πόσο αυτό κατά τη γνώμη σου μπορεί να βοηθήσει;
«Θεωρώ ότι με την προσθήκη των δύο ξένων παικτριών αποκτά άλλη αίγλη το πρωτάθλημα. Γίνεται αναμφισβήτητα πιο ανταγωνιστικό και ποιοτικό. Ελπίζω, πάντως, να μην υπάρχουν αποχωρήσεις ξένων αθλητριών  στη μέση της σεζόν, όπως είχε συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε πολλές ομάδες».
Το σχόλιο σου για το φετινό πρωτάθλημα. Πως το κρίνεις έστω και αν ακόμα είναι νωρίς;
«Πολλές ομάδες μοιάζουν ενισχυμένες και ελπίζουμε το πρωτάθλημα να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια και πάλι θα είναι δύο ταχυτήτων. Με πέντε ομάδες που κατά τη γνώμη μου θα είναι ανταγωνιστικές και οι άλλες όπου θα παλέψουν για την παραμονή. Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούμε ακόμη να βγάλουμε, καθώς οι ομάδες δεν είναι 100% έτοιμες. Ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, πάντως, φαίνεται να ξεχωρίζουν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πλασαριστούμε στην πρώτη τετράδα. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια και θα τα ευχαριστηθεί ο κόσμος».