titloi

21/8/15

Α2 Νότου ΟΑΧανίων: Λευτέρης Θεοδωράκης στο sepk.gr :“Να ανέβει το κρητικό μπάσκετ”

Από το 2009 όταν και βρέθηκε να παίζει στην Α1 γυναικών μέχρι την επιστροφή στα τοπικά πέρασαν 6 χρόνια, όμως ο ΟΑ Χανίων είναι και πάλι στις Εθνικές κατηγορίες των γυναικείων πρωταθλημάτων. Ο κόουτς Λευτέρης Θεοδωράκης μετά από ένα... διάλειμμα όπου δούλεψε στον Κύδωνα γύρισε στον ΟΑΧ και έφερε την άνοδο της ομάδας. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr)


Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την άνοδο των Χανίων στην Α2 γυναικών
"Παρότι μετέχουμε σε ένα πολύ υποβαθμισμένο τοπικό πρωτάθλημα θέλαμε να κάνουμε μία καινούρια αρχή σαν σύλλογος αλλά και σαν πόλη ανεβάζοντας την ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες. Μέσα από τη συμμετοχή μας στις Εθνικές κατηγορίες πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το μπάσκετ της πόλης μας, καθώς ο κόσμος θα βλέπει καλύτερα παιχνίδια κι εμείς θα μετέχουμε σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εξαρχής αυτός ήταν ο στόχος κι ευτυχώς στα μπαράζ δεν αντιμετωπίσαμε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία καταφέρνοντας να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Ευχαριστώ τις παίκτριες που ήταν στην ομάδα αλλά και τη διοίκηση γιατί παρά τις όποιες αντιξοότητες είχαμε να αντιμετωπίσουμε καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας".
Για τους στόχους που υπάρχουν
"Φέτος οι στόχοι είναι να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία ώστε να έχει μία συνέχεια. Δεν θέλουμε να είμαστε η ομάδα που ανέβηκε για να πέσει. Από εκεί και πέρα θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας που προέρχονται από τις ακαδημίες μας να παίξουν σε αυτό το επίπεδο.
Ανέκαθεν ο σύλλογος έχει μία καλή παράδοση στην ανάδειξη ταλέντων που μετέπειτα στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες. Φέτος για παράδειγμα οι Τζο Τσιχλάκη και Ευαγγελία Τζουγκράκη που αγωνίστηκαν σε Εθνική κορασίδων και νεανίδων αντίστοιχα είναι δύο παίκτριες που έχουν ξεκινήσει από εμάς".
Για το ρόστερ της ομάδας και πως στελεχώθηκε
"Έχουν γίνει κάποιες μεταγραφές, καθώς πήραμε την Μαίρη Καραβέλη από τα Μελίσσια, ενώ επέστρεψε η Γιωργία Καούκη που πέρσι αγωνιζόταν στο Αρκάδι με υποσχετική. Από εκεί και πέρα γίνεται μία προσπάθεια για ακόμα δύο παίκτριες σε κάποιες θέσεις που πονάμε ώστε να εμφανιστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται στο πρωτάθλημα που ξεκινάει".
Για το επίπεδο του κρητικού γυναικείου μπάσκετ
"Δυστυχώς το κρητικό γυναικείο μπάσκετ χρόνο με το χρόνο πέφτει και υποβαθμίζεται. Σαν αμιγώς γυναικείες ομάδες υπάρχουν μόνο ο ΟΑ Χανίων, το Αρκάδι και από πέρσι ο Ηρόδοτος. Αυτές είναι οι ομάδες που ασχολούνται δυναμικά με το γυναικείο μπάσκετ και επενδύουν σε αυτό. Όπως μπορείτε να καταλάβετε με τόσες λίγες ομάδες το επίπεδο είναι χαμηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω κάποια στιγμή να συνεισφέρουμε κι εμείς όσο περισσότερο γίνεται για να ανέβει το γυναικείο μπάσκετ στην Κρήτη. Εμείς από την φετινή χρονιά θα προσπαθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση".
 πηγή: http://www.sepk.gr/