titloi

12/9/14

Τζώρτζης Δικαιουλάκος :"Γι αυτό ξεχωρίζει ο Έλληνας προπονητής"

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος είναι από τους Έλληνες προπονητές που με την σκληρή δουλειά του έχει καταφέρει να εδραιωθεί στο εξωτερικό αποτελώντας μία εξαιρετική διαφήμιση για τους Έλληνες τεχνικούς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής γυναικών σε συλλογικό επίπεδο θα βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον πάγκο της ρωσικής Ναντέζντα και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε στη νέα σεζόν που έρχεται, στα όσα βρήκε στο εξωτερικό, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την Εθνική ομάδα που έδωσε μία σειρά φιλικών στη Κίνα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε 
Για τη δεύτερη σεζόν του στο τιμόνι της Ναντέζντα και τη συνεργασία του με το σύλλογο
"Η συνεργασία μου με την ομάδα είναι κάτι παραπάνω από άψογη. Στο εξωτερικό έχουμε βρει απίστευτες συνθήκες εργασίας και καταπληκτική οργάνωση. Αυτά τα δύο κομμάτια μας κάνουν να νιώθουμε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δίνεται. Το σημαντικότερο απ' όλα, όμως είναι ο σεβασμός που υπάρχει. Σέβονται τη δουλειά μας αλλά και την διαφορετικότητα αντίληψης των πραγμάτων που έχουμε λόγω διαφοράς κουλτούρας και συνηθειών. Είναι ωραίο να βιώνεις όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα όπως το ρωσικό που είναι το δυσκολότερο της Ευρώπης με όλες τις σουπερ σταρ του κόσμου να βρίσκονται εδώ".

Για τους στόχους που υπάρχουν σε πρωτάθλημα Ρωσίας και Euroleague γυναικών

"Για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει ποτέ να θέτω στόχους πριν την έναρξη της σεζόν. Οι στόχοι μεταβάλλονται ανάλογα με τις πραγματικές αξίες των ομάδων κι όχι με αυτές που νομίζουμε εμείς στην αρχή της σεζόν που τα ρόστερ είναι μόνο επί χάρτου. Χημεία, τραυματισμοί και πολλά ακόμα μπορούν να διαμορφώσουν την δυναμικότητα μιας ομάδας.
Προσωπικά προτιμώ να θέτω ως επόμενο στόχο την βελτίωση στην επόμενη προπόνηση κι αυτό είναι κάτι που προσπαθώ πάντα να περνάω στις παίκτριές μου γιατί το ταμείο γίνεται στο τέλος.
Το σίγουρο είναι ότι η περσινή ονειρεμένη πορεία "γλύκανε" τους πάντες εδώ. Ήταν πρωτόγνωρο να βλέπουν την ομάδα τους να φτάνει στον τελικό του κυπέλλου και του πρωταθλήματος, ενώ στην Ευρωλίγκα να κάνει πορεία εξαιρετική φτάνοντας μέχρι την τελική φάση και πλέον θεωρούν ότι θα έχουμε τουλάχιστον την ίδια πορεία".
dikaioulakos 2


Για το ρόστερ που έχει δημιουργηθεί και το στυλ μπάσκετ που θέλει να παίζει η ομάδα του

"Η ομάδα μας δεν φημίζεται γενικά για τις ακριβές μεταγραφές και την απόκτηση παικτριών που έχουν τον τίτλο του σουπερ σταρ. Αρχικό μας μέλημα ήταν να κρατήσουμε τον περυσινό κορμό και να τον ενισχύσουμε με παίκτριες αθλητικές και γεμάτες φιλοδοξίες. Αυτή η επιδίωξη μας επετεύχθη, καθώς ουσιαστικά η ομάδα είναι ολόιδια με πέρυσι.
Όσον αφορά το αγωνιστικό μας στυλ αυτό θα χαρακτηρίζεται από το ομαδικό και γρήγορο μπάσκετ, ενώ στην άμυνα θα παλεύουμε σκληρά για να απαγορεύουμε στον αντίπαλο να φτάσει εύκολα στο καλάθι μας. Αυτό είναι κάτι που όλοι οι προπονητές θέλουν να καταφέρουν, όμως ας ελπίσουμε ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε αυτοί που το πετύχαμε".
dikaioulakos 3

Για τους Έλληνες προπονητές και την αντιμετώπιση που έχουν στο εξωτερικό
"Είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις όπου Έλληνας προπονητής δούλεψε κάπου στο εξωτερικό και δεν πέτυχε με ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις. Ο Έλληνας προπονητής είναι πλέον σταθερή αξία στο εξωτερικό, καθώς τον χαρακτηρίζει η σκληρή δουλειά, αντιμετωπίζει καταστάσεις εντός κι εκτός γηπέδου με ιδιαίτερη ευφυΐα, είναι λάτρης της πειθαρχίας χωρίς να γίνεται απόμακρος, αντέχει την πίεση, η οποία μπροστά στα δικά μας πρωταθλήματα είναι μηδαμινή, σέβεται την διαφορετικότητα των ανθρώπων γύρω του και το κυριότερο είναι ότι φέρνει καλά αποτελέσματα. Όσους προπονητές από άλλες χώρες γνωρίζω σπάνια βρήκα κάποιον που να διαθέτει όλα αυτά μαζί.
Αυτοί είναι οι λόγοι που στο εξωτερικό μας εκτιμούν απεριόριστα και γι αυτό οι Έλληνες προπονητές που θα θέλουν να δουλεύουν στο εξωτερικό με τις κατάλληλες κινήσεις θα έχουν πάντα καλές δουλειές".
"Ήταν ένα ταξίδι ζωής"
dikaoulakos 01
Για την Εθνική ομάδα των γυναικών και τα οφέλη που υπήρξαν από το φετινό καλοκαίρι
"Ήταν ένα ευχάριστο κι ιδιαίτερο καλοκαίρι για εμάς, καθώς για πρώτη φορά μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε πολλά αγωνιστικά τεστ χωρίς κανένα άγχος. Δεν κατέστη εφικτό να έχουμε στην ομάδα όλες τις παίκτριες που θα ήθελα, όμως καταφέραμε να γίνει μία εισαγωγή νέων παικτριών, στις οποίες δώσαμε τις απαραίτητες κατευθύνσεις για το πως πρέπει να δουλεύουν. Γενικά ελπίζω κατά την διάρκεια της χρονιάς τα κορίτσια να φανούν συνεπείς με τη σκληρή δουλειά, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε με αξιώσεις μπροστά στο μεγάλο ραντεβού που έχουμε στο Ευρωμπάσκετ. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι δεν μετράει μόνο τι θα κάνεις την ώρα του Ευρωμπάσκετ αλλά τι έχεις κάνει όλη την χρονιά από πλευράς ατομικής δουλειάς κι εκγύμνασης".

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε η ομάδα από τα φιλικά παιχνίδια στη Κίνα
"Το ταξίδι στην Κίνα μας εντυπωσίασε. Εκτός από την εμπειρία που αποκομίσαμε παίζοντας 3 φιλικά παιχνίδια με μια ομάδα που είναι έτοιμη να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους κόσμους, έναν άλλο πολιτισμό και άλλες νοοτροπίες.
Γενικά θεωρώ ότι για όλη την αποστολή ήταν ένα ταξίδι ζωής. Στο αγωνιστικό κομμάτι σταθήκαμε όσο μπορούσαμε κι όσο μας επέτρεπε η προετοιμασία μας (η ομάδα μαζεύτηκε στα μέσα Αυγούστου για να παίξει στα φιλικά). Το γεγονός ότι παρά τις αρκετές απουσίες και την ελλιπή προετοιμασία καταφέραμε άλλοτε να αντέξουμε για δύο δεκάλεπτα κι άλλοτε για 3 μας έδωσε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας".

πηγή: http://www.sepk.gr/