titloi

3/6/13

Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Κύπρου! - Παπαδοπούλου: «Ασχοληθείτε με το γυναικείο μπάσκετ»

Η Εθνική Κύπρου επικράτησε με της Μάλτας με 58-49 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ).
Η Κάλια Παπαδοπούλου (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 11 κερδισμένα φάουλ)  έδειξε τη μεγάλη κλάση, ηΣοφία Θεολόγου (20 πόντοι, 14 ριμπάουντ) έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας της, με αποτέλεσμα η Κύπρος να πάρει την πολύτιμη νίκη που την ανέβασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου!

Κύπρος: Αθανασίου , Μακρή 7, Πιτσιλλίδου 2, Λάρκου, Παπαδοπούλου Κ. 24 (2τ., 10ρ,), Παπαδοπούλου Σ. 2, Νικοδήμου, Φουκάρης, Μενελάου , Κόνιαλη , Αντωνίου, Θεολόγου 20 (14ρ.)









Η κορυφαία κύπρια μπασκετμπολίστρια και αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, Κάλια Παπαδοπούλου, μιλάει στο wbasket για την επιτυχία της Εθνικής Κύπρου στους ΑΜΚΕ, αλλά και για το κυπριακό γυναικείο μπάσκετ.


Η συμβολή της για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ήταν μεγάλη, κάτι το οποίο αποδεικνύει η παρουσία της μέσα στο γήπεδο, αλλά και τα στατιστικά.

Τι σημαίνει το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης για το κυπριακό γυναικείο μπάσκετ; 
«Αν αναλογιστούμε ότι η Εθνική ήταν ανενεργή για 4 ολόκληρα χρόνια, οι ομάδες στο κυπριακό Πρωτάθλημα συνεχώς μειώνονται με αποτέλεσμα το επίπεδο να χαμηλώνει, ότι είχαμε μόνο ένα μήνα για να προετοιμαστούμε, το χάλκινο μετάλλιο είναι μεγάλη επιτυχία. Προσωπικά θεωρώ ότι η ομάδα έμεινε ομάδα ως το τέλος, μείναμε όλοι συγκεντρωμένοι και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Πόσο σημαντικό είναι για το κυπριακό μπάσκετ και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα, ότι δύο κύπριες (Θεολόγου - Κόνιαλη) κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό;
«Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από το κυπριακό. Τα δύο κορίτσια γύρισαν με πολλές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στον Παναθηναϊκό και βοήθησαν τα μέγιστα την Εθνική ομάδα σε αυτή την επιτυχία».

Πιστεύεις υπάρχει μέλλον στο γυναικείο κυπριακό μπάσκετ;
«Ναι υπάρχει μέλλον, αλλά πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα τα οποία δουλεύουν οι αθλήτριες. Δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον από την ομοσπονδία. Τα περισσότερα σωματεία δε δίνουν βάση στα τμήματα υποδομής οπότε συχνά βλέπουμε αθλητές να παρατάνε από νεαρή ηλικία αυτό που παρατάνε. Εύχομε το χάλκινο μετάλλιο που πήραμε να «αναγκάσουμε» τους υπεύθυνους να ασχοληθούν με τη γυναικεία καλαθόσφαιρα».

Ποιες είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες στον χώρο του μπάσκετ από δω και στο εξής;
«Νομίζω ως αθλήτρια ήμουν τυχερή να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο δίπλα σε αναγνωρίσιμες αθλήτριες και καλούς προπονητές. Είχα τη χαρά να γευτώ αρκετές επιτυχίες και να ζήσω όμορφες στιγμές στην μπασκετική μου καριέρα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσω να προσφέρω από το αγωνιστικό κομμάτι. Η προπονητική είναι κάτι το οποίο με ενδιαφέρει και μου αρέσει. Τελευταίος φετινός μου στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου με τους έφηβους της ΑΕΛ».


ΠΗΓΗ : http://www.wbasket.gr/