titloi

8/5/13

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Μετά από τρεις ημέρες ξεκούρασης λόγω του Πάσχα, η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών επέστρεψε στο παρκέ του κλειστού της Εργάνης, ανήμερα της εορτής του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού κ. Τζώρτζη Δικαιουλάκου (Δευτέρα του Πάσχα (6/5)), με στόχο την εντατικοποίηση της προετοιμασίας ενόψει της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2015 που ξεκινά σε ένα μήνα από το Λουξεμβούργο.
Εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα τεθεί αντιμέτωπο με την οικοδέσποινα του ομίλου Λουξεμβούργο και τις Ολλανδία, Εσθονία με στόχο τη πρωτιά που θα της δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει σε ημιτελική και τελική φάση, ώστε στις 25 Ιουνίου να είναι αυτή που θα έχει στα χέρια της το μοναδικό εισιτήριο που δίνεται το εφετινό καλοκαίρι για τα γήπεδα της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας το 2015.
Στην ομάδα όπως ήταν γνωστό ενσωματώθηκαν οι Καλέντζου, Δημητράκου, Τζεγιαννάκη ενώ αντίθετα η Άννα Σταμολάμπρου έλλειπε λόγω σχολικών υποχρεώσεων, όπως υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο και με τη Μαριέλα Φασούλα καθώς τα δύο κορίτσια προετοιμάζονται και για τις εξετάσεις του καλοκαιριού, κάτι που ήταν γνωστό και αναμενόμενο .
P5070653sd.jpg
Βέβαια το πρόγραμμα όπως είχαμε αναφέρει είναι δυνατό και στη κυριολεξία πέφτουν κορμιά στις διπλές καθημερινές προπονήσεις της Εθνικής ομάδας, κάτι που δείχνει ότι οι βάσεις για κάτι καλό μπαίνουν. Οι παίκτριες δείχνουν θέληση και πάθος, το ταλέντο δεν τους έλλειπε ποτέ και αν εφαρμόσουν στο 100% τις εντολές του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού τότε ο στόχος της πρώτης θέσης στην 1η προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2015 θα είναι ακόμη πιο κοντά.
Ορεξάτη ήρθε στην Εθνική η Ζωή Δημητράκου που δείχνει ότι η φετινή εξαιρετική σεζόν με Μπούρζ και Καϊσέρι θα έχει και συνέχεια με την Εθνική πριν πάει στην Ναντέζντα και τη Ρωσία. Για την Τούλα Καλέντζου δεν χρειάζεται να πούμε πολλά καθώς είναι δεδομένο ότι με την εμπειρία της θα δώσει το κάτι παραπάνω στην Εθνική ομάδα. Η Θεώνη Τζεγιαννάκη είναι δεδομένο ότι με τη ταχύτητα και την εκρηκτικότητα της θα βοηθήσει από τον πάγκο όποτε της ζητηθεί εφόσον είναι στις 12 που θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο.
ethniki3.jpg
Το πρόγραμμα και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί με την ίδια και ακόμη περισσότερη ένταση, καθώς ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος θέλει να δει τις παίκτριες του να είναι απόλυτα έτοιμες και στο επίπεδο που τους έχει οριοθετήσει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, καθώς τίποτα δεν θα είναι στρωμένο με δάφνες στον δρόμο της Εθνικής και καμία ομάδα δεν πρόκειται να είναι εύκολη στη 1η προκριματική φάση αν εμείς δεν είμαστε σοβαροί και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή και των βοηθών που το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν ενσωματωθεί, καθώς Λιθόπουλος και Παραλίκας είναι στη Ταργκοβίστε που συμμετέχει στους τελικούς του Ρουμανικού πρωταθλήματος.
ethniki4.jpg
Το insidesports.gr βρέθηκε σήμερα όπως θα είναι και τις επόμενες ημέρες στο κλειστό της Εργάνης ώστε να σας μεταφέρει το πώς προετοιμάζεται η Εθνική μας ομάδα, ενώ να θυμίσουμε ότι 24-26 Μαΐου είναι τα πρώτα φιλικά της ομάδας μας στο Λονδίνο με αντιπάλους τις Μ.Βρετανία, Γερμανία και Ισραήλ.

BINTEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
http://www.dailymotion.com/video/xzo90u_iiiiii-iiiiiii-iiiiiiii_sport